Martin van Mechelen, geboren in Hilversum (1954), getrouwd, twee dochters en woonachtig in Bussum.

Martin van Mechelen, geboren in Hilversum (1954), getrouwd in 1976 met Bertha Zeeman, twee prachtige dochters (1984 en 1987) en woonachtig in Bussum. Mijn bezigheden in vrije tijd zijn zoal: mijn werk, reizen, skiën en duiken en zaken rundumhausen.

 

Na mijn opleidingen LTS, MTS en HBO (en diverse cursussen) vanaf 1974 werkzaam geweest in het uitvoerend bouwbedrijf, begonnen als leerling calculator en doorgegroeid via de uitvoering (uitvoerder en projectleider), hoofdbedrijfsbureau tot technisch en later commercieel directeur. De bouwbedrijven waar ik deze ervaringen op heb mogen doen zijn: Bredero verenigde bouwbedrijven bv, Productiestroom bv., BK Bouw bv., Verwelius Bouw bv en Bouwbedrijf Noordersluis bv.

Met name binnenstedelijke ontwikkelen zijn een uitdaging en de meest voor de hand liggende ontwikkelingen.

De laatste jaren heb ik mij toegelegd op het ontwikkelen van de meest uit een lopende projecten waarvan in deze webside enige voorbeelden zijn opgenomen. Met name binnenstedelijke ontwikkelen zijn een uitdaging, dit zijn ook mijn inziens de meest voor de hand liggende ontwikkelingen, hier zijn alle infrastructuren al voor aanwezig en zijn er voldoende locaties welke “verdicht” kunnen worden of dat juist een inbreiding meer ruimte en doorzicht kan geven (denk hierbij een het herontwikkelen van binnenstedelijke bedrijventerreinen) en daarmee een bijdrage leveren aan de levendigheid van een buurt. Kortom ligt er nog voldoende te doen om steden en gemeenten functioneler en mooier te maken.

 

 

Bij deze bedrijven heb ik mee mogen werken en een bijdrage kunnen leveren aan:

Het renoveren van duizenden woningen in Hilversum, Huizen, Bussum/Naarden, Amsterdam en Rotterdam. Het herontwikkelen van bestaande gebouwen en het herbestemmen hiervan tot woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen, enkel voorbeelden hiervan zijn: de Ritakerk en de Kauwgomballenfabriek beide tot bedrijfsruimten/kantoren in Amsterdam, de Lindeschool tot woongebouw in Bussum en de NCRV studio tot kantoren in Hilversum. En uiteraard het bouwen van nieuwe projecten in de meest brede zin, van bedrijfsgebouwen tot woningbouw van particuliere woningbouw tot grote woningcomplexen zoals bijvoorbeeld het Javaeiland in Amsterdam (671 won) en Diemen Noord.